matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz za pomoca pierwiastka
mala:
0,5
1
ijednej drugiej= (−4)
0
,
2
= 36
0
,
4
=
24 lis 01:25
Janek191:
0,5
1,5
= 0,5
1
*0,5
0,5
= 0,5
√
0,5
lub
1
1
1
0,5
1,5
= (
)
3
2
=
√
(
)
3
=
√
2
2
8
( − 4)
0,2
= (−4)
1
5
=
5
√
− 4
36
0,4
= 36
2
5
=
5
√
36
2
=
5
√
1296
24 lis 07:04