granica ciągu
quarhodron: w odpowiedzi jest e
span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">
32 mi to nie moze wyjść, jak to zrobic
| | n2+2 | |
( |
| )(n)2 ten cały duży nawias jest do potęgi n2 jak coś |
| | 2n2+1 | |
24 lis 00:48
Eta:
| | n2+2 | | 1 | |
n→∞ lim( |
| )n2= ( |
| )n2= 0 |
| | 2n2+1 | | 2 | |
W Krysickim jest błędna odpowiedź( od lat
24 lis 01:27
zombi: Miałem w rękach wersje z 70 któregoś i wersje z 2000 któregoś, a błąd cały czas ten sam
24 lis 01:54
quarhodron: Oo, dopiero teraz przeczytałem.
| | 1 | |
Mogłabyś jakoś wytłumaczyć jak doszłaś do tego |
| ? Jakim to sposobem trzeba wziąć ? |
| | 2 | |
25 lis 16:20
quarhodron: jeju, tyle się męczyłem z tym zadaniem nie zauważyłem że tam jest jest kwadrat nad enem
25 lis 22:03
Gray: Kobi
Eta ładnie, ale ten zapis z godz. 01:27 to taki sobie

Tak długo jak jest n, nie ma
| | 1 | |
prawa być |
| . W ten sam sposób można by pokazać, że (1+1/n)n →1. |
| | 2 | |
25 lis 22:17
Gray: Ten kwadrat na n nie ma żadnego znaczenia (przy tym n2 co jest w potędze).
25 lis 22:19
Eta:
Ojj tam ... Etaaam

g= 0
25 lis 22:21