23 lis 22:38
Blue: Czekam na wskazówki
24 lis 16:42
Mila:
Wieczorem, po 20, jesli nikt nie pomoże.
24 lis 16:45
Blue: | | 3√17 | |
Ej! Wyszedł mi ten cosα= |
| ^^  |
| | 17 | |
24 lis 17:01
Blue: Zastanowię się jeszcze nad polem, może też sama wpadnę
24 lis 17:02
Saizou : Pole jako sumę dwóch pól
24 lis 17:07
Blue: Podzieliłam ten przekrój na trapez i na trójkąt równoramienny. Mam podstawy trapezu i podstawę
trójkąta, mam też sumę wysokości tych figur, ale nie wiem, jak wyznaczyć wysokość trójkąta i
trapezu....
Jakaś podpowiedź

? Suma wysokości mi wyszła
√34
24 lis 17:16
Blue: ej, ej,ej,ej , tam są trójkąty podobne..., czekajcie, już chyba mam...
24 lis 17:18
Saizou :
| | 3√17 | |
pobaw się w trójkąty podobne, albo wykorzystaj to że cosα= |
| |
| | 17 | |
24 lis 17:20
24 lis 17:22
Saizou : nie taka straszna gwiazdka jak ją malują
24 lis 17:23
Blue: | | 14√17 | |
Wyszło mi P = |
| tak jak w odpowiedziach^^ |
| | 3 | |
Dzięki Saizou, ale już nie potrzebuję pomocy
24 lis 17:23
Kinia: Przepraszam za off topic, ale Saizou, może Ty mi pomożesz z moim zadaniem?
24 lis 17:25
24 lis 17:33
Hugo:

Hugo sie zastanawia bo rysunek tam jest różny od treści
przechodzi przez P Q i C a to wygląda na 5 kąt : >
wdł treści to trójkąt
P A i C
więc
fioletowa to przekątna kwadratu 4
√2 pomniejszona a tą małą długość czyli
√2
z Pitagorasa 4
2 + 3
√2 = to niebieskie (wysokość trójkąt)

mam nadzieje że dobrze zrobiłem i naprowadziłem
24 lis 17:51
Blue: Hugo, ja liczyłam jakby to był pięciokąt i mi wszystko dobrze wyszło
24 lis 17:53
Saizou : tam jest C
1 a nie C
24 lis 17:59
Hugo: C
0 , C
1
C++
24 lis 18:26