Zadanka.
Aveenue: Zadanie 1.
W urnie jest 6 kul białych, 3 kule czarne i pewna liczba kul niebieskich. Ile jest kul
niebieskiech, jeśli prawdopodobieństwo wylosowania kuli białej z tej urny wynosi 13.
Zadanie 2.
Średnia arytmetyczna liczb: 6,7,3,9,10,x,y jest równa 9. Oblicz x i y, jeśli mediana jest równa
8 i y>x
Zadanie 3.
Do zestawu liczb 5,4,4,1,5,5,9,3 dopisano liczbę x taką, że średnia arytmetyczna nowego zestawu
liczb jest równa ich medianie. Oblicz x.
Zadanie 4.
Podaj założenia, a następnie uprość wyrażenie, stosując prawa działań na potęgach.
3√x6*√x kreska ułamkowa √x3=
Zadanie 5.
√7x+1= 7x−2 * (149)1−x
23 lis 22:36
Aveenue: up
23 lis 23:15
Aveenue: Pomoże ktos

23 lis 23:28
Janek191:
z.1
I Ω I = 6 + 3 + n = 9 + n
| | 6 | | 1 | |
P( B) = |
| = |
| ⇒ n = 9 |
| | 9 + n | | 3 | |
23 lis 23:33
Janek191:
z.2
| 6 + 7 + 3 + 9 + 10 + x + y | |
| = 9 |
| 7 | |
35 + x + y = 9*7 = 63
x + y = 28 ⇒ y = 28 − x
Mamy y > x i m
e = 8
więc
3,6,7,8,9,10, y
x = 8
y = 28 − 8 = 20
23 lis 23:39
Janek191:
z.3
x = 0 , bo
0,1,3,4,4,5,5,5,9
| | 0 + 1 + 3 +2*4 + 3*5 + 9 | | 36 | |
me = 4 oraz |
| = |
| = 4 |
| | 9 | | 9 | |
23 lis 23:50
23 lis 23:56
Aveenue: Co znowu, mówiłam mam ponad 120 zadań tak? Pomoze ktos jeszcze?
24 lis 00:29
Aveenue: up
24 lis 00:42
Aveenue: up
24 lis 01:09
Aveenue: up
24 lis 11:02