Znajdź pochodną funkcji w dowolnym punkcie dziedziny.
michał: f(x)=sin
4 3x
Proboje robic ale wychodzi mi zupelny inny wynik niz w odpowiedziach, jakies wskazowki ktos da?

Bo mi wychodzi tak: f(x)=12(sin 3x)
3*cos 3x
23 lis 20:51
J:
masz dobrze...
23 lis 20:53
michał: he no to dziwnie, bo w ksiazce w odp jest zupelnie inny wynik tzn:
6sin
2 3x sin 6x, chyba ze to jest moj wynik przeksztalcony chociaz jezeli tak to nie wiem jak
23 lis 20:57
J:
| | 1 | |
...to jest to samo...  sin3x*cos3x = |
| sin6x ... przekształć ...  |
| | 2 | |
23 lis 21:00
michał: a myslisz ze na kolokwium będą wymagać aż takiej zamiany?
23 lis 21:05