matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomożcie do poprawki.
Dudii:
czemu z pierwiastek 13x6x3x4 po wyciagnieciu jest 6pierwiastek 26 ?!wyjaśni ktos ?
23 lis 20:13
Justa:
13*6*3*4=936 936= 36*26
√
936
=
√
36*26
=
√
36
√
26
a
√
36
=6 więc ostatecznie 6
√
26
23 lis 20:23
Dudii:
Dziekuje
23 lis 20:26