pochodna
ugabuga: xln2x−2xlnx+2x = co robić jako pierwsze?
23 lis 19:40
J:
| | 1 | | 1 | |
f'(x) = ln2x + x*2lnx* |
| −2(lnx + x* |
| ) + 2 |
| | x | | x | |
23 lis 19:42
ugabuga: dobra a takie coś Sin2x =
23 lis 20:02
J:
sin2x , czy sin2x ..?
23 lis 20:05
ugabuga: sin 2x
23 lis 20:06
ugabuga: a takie coś dobrze to mam?
| | 1 | |
y'=xx2 = xx2(2x*lnx+x2* |
| ) |
| | x | |
23 lis 20:25
J:
nie...
y = elnxx2 = ex2*lnx
y ' = ex2lnx(x2lnx)' = ..
23 lis 20:28
ugabuga: hmm ale mnożenie w nawiasie mam dobrze?
23 lis 20:34
J:
..tak ...
23 lis 20:35
ugabuga: to jaki bedzie wynik?
23 lis 20:38
J:
20:28
y' = xx2*( Twój nawias)
23 lis 20:42