równanie
buka: równanie : (2x−1) * (x−2) = (1−2x) * (x+2) ma dwa rozwiązania, jakie są to liczby
−2 oraz 12
0 oraz 12
12 oraz 2
−2 oraz 2
23 lis 19:11
ABCDEFGHI: mnożysz wszystko i liczysz potem z tego deltę
23 lis 19:14
J:
ostatnie ..
23 lis 19:14
J:
po co ...?
23 lis 19:15
Eta:
(2x−1)(x−2)+(2x−1)(x+2)=0
(2x−1)(x−2+x+2)=0
(2x−1)*x=0
odp B)
23 lis 19:16
ABCDEFGHI: nawet nie trzeba delty
23 lis 19:17
ABCDEFGHI: J: po co?
to była odpowiedz po zobaczeniu równania

jak się przemnoży to wychodzi 4x
2−2x=0
i można to rozłożyć na 2x(2x−1)=0 co daje x=0 i x=1/2
23 lis 19:19
J:
OK ...źle popatrzyłem (liczyłem w pamięci) ....
23 lis 19:23