pochodne
ugabuga: prosze o sprawdzenie pochodna
ln3x = 3ln2*x+ln3
23 lis 18:52
23 lis 18:54
Eta:
(lnx)'=.............. wiesz?
(ln3x)'= 3ln2x*(lnx)'=.........
23 lis 18:55
Eta:
Oooo

już po ptokach!
23 lis 18:56
J: ...

ale za to szczegółowe wyjaśnienie...
23 lis 18:58
Dziadek Mróz:
y = ln
3(x)
y = u
3 u = ln(x)
y' = [u
3]' = 3u
2 * u' = *)
| | 1 | | ln6(x) | |
*) = 3(ln3(x))2 * |
| = 3 |
| |
| | x | | x | |
23 lis 19:25
Eta:
Dziadku piłeś coś?
23 lis 19:27
J:
..oj, spadek formy ...:
23 lis 19:28
Eta:
23 lis 19:52
Dziadek Mróz:
A tak
Bo pomyliłem z u = ln
3(x)
23 lis 20:35