znajdz dwie kolejne liczby nieparzyste
Viki: 3n jest dziwne naturalne number.The produkt tej liczby i następnego w kolejności liczby
nieparzystej jest 483.Find dwa kolejne nieparzystą liczbą naturalną
23 lis 18:22
Viki: 3n jest nieparzysta liczba naturalna Iloczyn tej liczby i następnego w kolejności liczby
nieparzystej jest 483.znajdz dwie kolejne nieparzyste liczby naturalne.
23 lis 19:00
PW: Dziwne naturalne number bardziej mi się podobało.
24 lis 00:25
Janek191:
3n*(3n + 2) = 483 / : 3
n*( 3 n + 2) = 161
3 n
2 + 2 n − 161 = 0
Δ = 4 − 4*3*(− 161) = 4 + 1 932 = 1 936
√Δ = 44
Te liczby, to
3*7 = 21
i
21 + 2 = 23
Odp. 21 i 23
============
24 lis 07:26