FIZYKA
menia: | | m | |
Piłka uderza o podłogę z prędkością o (wartości)V=2 |
| skierowaną prostopadle do podłogi i |
| | s | |
| | m | |
odbija się od niej z prędkością o wartości V2=1,5 |
| . Bezwzględna wartośc zmiany |
| | s | |
prędkości piłki, podczas odbicia wynosi a).O m/s b).0,5 m/s c).2,5 m/s d). 3,5 m/s
Wskaż prawidłową odpowiedz przeprowadzając odpowiednie obliczenia
PROSZĘ O ROZWIĄZANIE Z WYLICZENIAMI
17 lis 11:16
Mateusz: opierając się na warunku |v| =|v2−v1| = |1,5−(−2)| = |3,5|= 3,5m/s odp d)
17 lis 11:38
menia: dziękuję
17 lis 11:59
b: Dlaczego w tych obliczeniach odejmujemy od 1,5 −2 ? a nie po prostu 2 ?
18 maj 18:28
Tomek: Dlaczego odejmujecie −2 a nie 2. Przecież wartość V1 jest dodatnia.
26 kwi 16:22
ala: bo zmienia się zwrot prędkości
30 wrz 17:23