Pomocy!!!!!!!!!!! (granice funkcji)
Kuba: POMOCY


1.policz granice funkcji nie uzywajac reguly l hospitala:
a)lim(x→0)=arcsin5x/arcsin3x
b)lim(x→−1)=sin(x+1)/1−x
2
c)lim(x→0)=3sin(3x)−5sin(5x)/x
2.z regułą l hospitala:
a)lim(x→
∞)=ln(1+3
x)/ln(1+2
x)
b)lim(x→0)=3sin(3x)−5sin(5x)/x
c)lim(x→+0)=[lnx−ln(sin2x)]
23 lis 16:51
Kuba: wie ktos jak to zrobic?
23 lis 16:54
Kuba: ?
23 lis 17:00
23 lis 17:53
anulaa: 1 korzystasz ze wzorow na granice typu lim
x→0
sinxx → 1
2 spr czy spelnia warunki do reguly d'hospitala i liczysz pochodne licznika i mianownika i spr
do czego dąży
23 lis 18:00
Kuba: dzieki wielkie duzo mi pomogłaś
25 lis 10:42