Trapez równoramienny o przekątnej długości 60 opisany jest na okręgu o promieniu
karol: Trapez równoramienny o przekątnej długości 60 opisany jest na okręgu o promieniu 20. Oblicz
obwód tego trapezu.
23 lis 16:40
Eta:

Z warunku wpisania okręgu w trapez : a+b=2c
2x=a+b , x=
√602−402 =........
Ob=2(a+b)= 4x= ......
23 lis 17:38
silly goose: Skąd wiadomo, że wysokość trapezu to jest 2r?
7 kwi 15:42
chichi:
Bo jest opisany na okręgu XDDDD
7 kwi 15:50
blabla:
7 kwi 16:33
chichi:
7 kwi 16:36
silly goose: eh pomieszało mi się coś i myślałam, że trapez jest wpisany w okrąg....... podobno kto pyta nie
błądzi : ' ((
7 kwi 18:02