matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
angela:
1. Wyznacz zbiór wartości funkcji kwadratowej f(x)= −x
2
−8x+1 2. Wiedząc,że W(x)= 2x
3
+3x
2
−5x+1 i P (x)= −2x
2
+3x−4 oblicz R(x)=W(x) − 2P(x) obliczy mi to ktoś ?
23 lis 16:31