matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Magda:
(|m| −1) * (
1
m−1
)=−1
23 lis 16:19
Dziadek Mróz:
|m| − 1
= −1
m − 1
|m| + m − 2
= 0
m − 1
D: m − 1 ≠ 0 m ≠ 1 |m| + m − 2 = 0 m + m − 2 = 0 −m + m − 2 = 0 2m − 2 = 0 −2 = 0 <− sprzeczność 2m = 2 m = 1 <− sprzeczność z D m ∊ ∅
23 lis 16:27