matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
menia:
Człowiek o (m) masie=60kg stoi w windzie, która rusza z miejsca i porusza się w górę osiągając
m
prędkośc V=2
ciągu t=2 s.Oblicz wartośc średniej prędkości windy podczas trwania
s
całego ruchu. proszę o rozwiązanie z wyjaśnieniem
17 lis 10:45