drzewka
pawel: Pierwszy strzelec trafia do celu w 20 proc. Drugi w 30 proc a trzeci w 40 proc. Strzelcy
oddają kolejno po jednym strzale .oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń
A cel zostanie trafiony dokładnie raz
B cel zostanie trafiony conajmniej raz
C ani razu cel nie zostanie trafiony
23 lis 14:32
pawel: Help. ..
23 lis 15:14
Mila:
a)P(A1)=0,2*0,7*0,6+0,8*0,3*0,6+0,8*0,7*0,4=.... oblicz
c) P(C')=0,8*0,7*0,6=0,336
b) P(B)=1−0,336=...
23 lis 16:37
pawel: Dziekuje Ci bardzo. To ogromną pomoc. Teraz juz wiem jak taki typ zadań rozwiązywać Dziekuje