Funkcja kwadratowa
Foxal: wyznacz te argumenty, dla ktorych funkcja f przyjmuje wartosci dodatnie. f(x)=−3/4x2+3x+1
23 lis 12:08
J:
−3x2 + 12x + 4 > 0 ....i liczysz ...
23 lis 12:12
Foxal: wiem ale mialem nadzieje ze kots to obliczy za mnie, bo wychodza dziwne liczby z pierwiastkiem
i nie chce mi sie tego obliczac
23 lis 12:15
===:
zapisał
| | 3 | | −3 | |
f(x)=− |
| +3x+1 a pewnie miało być f(x)= |
| |
| | 4x2 | | 4x2+3x+1 | |
23 lis 12:19
Foxal: ?
23 lis 12:25
J:
..jak Ci się nie chce liczyć, to nam też nie ..
23 lis 12:27
Foxal: Więc chce mi sie liczyc.
23 lis 12:32
Hajtowy: TO jak wygląda ta funkcja?
23 lis 12:35
Hajtowy:
| | 3 | | −3 | |
f(x)=− |
| +3x+1 czy f(x)= |
| a może jeszcze inaczej?  |
| | 4x2 | | 4x2+3x+1 | |
23 lis 12:36
Foxal: f(x)=−3/4x2+3x+1
23 lis 12:41
Hajtowy: czyli ta moja druga propozycja czy pierwsza? a może żadna?
23 lis 12:41
Hajtowy: | | 3 | |
A może − |
| x 2+3x+1?  |
| | 4 | |
23 lis 12:42
Foxal: dokladnie to^
23 lis 13:02