matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
werka:
Ix
2
+3xI=Ix(x+1)+2I rozwiąż równanie po lewej stronie wiem IxI Ix+3I ale co po prawej?
23 lis 12:07
J:
nie tak, x
2
+ 3x = x(x+1) + 2 lub x
2
+ 3x = −x(x+1) − 2 ...
23 lis 12:10
werka:
ok dzięki chciałam przekąbinować
23 lis 12:14