matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
ugabuga:
pochodna z: x10
x
23 lis 11:05
J:
f'(x) = 10
x
+ x*10
x
*ln10 = 10
x
(xln10 + 1)
23 lis 12:02
ugabuga:
dobra a mógłbyś mi wytłumaczyć co robie jako pierwsze, czy dobrze to robie f'(x)=x10
x
lnf'(x) = x*ln10
x
lnf'(x)
= x*xln10
lnf(x)
23 lis 12:57