Nie umiem sobie z tym poradzić, potrzebuję pomocy :(
Pomocy !! :(: | | 1 | | 1 | |
1) 3 |
| log3 16 ta |
| jest jako potęga |
| | 2 | | 2 | |
2) 10
2 + log 3
3) 5
−1 + 2 log5 4
| | 1 | | 1 | |
4) 36 log6 5 − |
| ta |
| jest jako potęga |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
5) 27 log3 2 − |
| ta |
| jest jako potęga |
| | 2 | | 2 | |
6) 3
2 + log3 4
| | 1 | | 1 | |
7) 2 5 − |
| log2 27 ta |
| jest jako potęga |
| | 3 | | 3 | |
17 lis 00:11
Pomocy !! :(: to wszystko jest jako potęga tylko te pierwsze liczby nie

Mógłby mi ktoś pomóc
17 lis 00:15
Pomocy !! :(: Czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc ? Bardzo mi na tym zależy
17 lis 00:27
Nikka: Przykład 2.
102+log3 = 102 * 10log3 = 100*3 = 300 bo 10log k = k
Przykład 1.
312log316 = 3log3(16)12 = 3log3√16 = 3log34 = 4
17 lis 07:51
BiebrzaFun :
2)=10
2*10
log3=100*3=300
4)3
2*3
log34=9*4=36
czego dotyczą potęgi,czy całych liczb, czy wykładników,napisz to w nawiasach wykladnik
ułamkowy napiszesz
{1/2}
17 lis 07:53