matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kasia:
pole przekroju osiowego walca jest równe 8. pole powierzchni bocznej tego walca jest równe..? bardzo proszę o jakieś wskazówki itp, z góry dziękuje!
23 lis 00:21
dero2005:
Tylko tyle danych?
23 lis 08:25
dero2005:
d*h = 8
8
d =
h
8
P
b
= πdh = π
*h = 8π
h
23 lis 09:34