kresy
mej: Niech A i B będą niepustymi ograniczonymi zbiorami liczb rzeczywistych.
Niech a1 = infA , a2 = supA , b1 = infB , b2 = supB. Co można powiedzieć o następujących
kresach:
1)inf{−a : a∈ A}
2)su√a2 : a∈ A
3)inf{a2 : a∈ A}
4)su√a−b : a∈ A, b ∈ B
jeśli ktoś mógłby tutaj pomóc to proszę bardzo bo trochę nie czuję tych przykładów a chciałbym
dokładnie je zrozumieć
22 lis 23:14
mej: o jaa, jakieś pierwiastki mi wrzuciło...
miało być w przykładzie 4) sup {a−b : a∈ A, b ∈ B} a w 2) sup {a2 : a∈ A}
22 lis 23:16
mej: nikt nie pomoże?
23 lis 11:50
mej: hej...
23 lis 21:47