matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
RÓWNANIE
menia:
Prosta 1 ma równanie y=−7x+2. Równanie prostej prostopadłej do 1 i przechodzącej przez punkt
1
1
P=(0,1) ma postac ;A y=7x−1 B y=7x+1 C y=
X+1 D y=
X−1
7
7
16 lis 22:54
AROB:
odp. C.
16 lis 22:56
Godzio:
punkt P mówi nam o "b" ( X(0,b) ) czyli b=1
1
1
funkcja prostopadła to: a= −
, w naszym wydaku −7 −>
a
7
1
y=
x+1
7
16 lis 22:57
Godzio:
Witaj
AROB
16 lis 22:58
AROB:
Witaj
Godzio
.
16 lis 22:59