:/
Matura: Dla jakich wartości parametru m proste (m+1)x−my−4=0 i 3x+(2−m)y−6m=0
22 lis 19:33
Eta:
Co mają "robić " te proste ?
22 lis 19:33
J:
| m+1 | | −3 | |
| = |
| .... są równoległe...  |
| m | | 2−m | |
22 lis 19:37
Matura: Ale ze mnie gapa

...przecinają się w punkcie leżącym na osi OX.
22 lis 19:38
J:
..nie trafiłem...
22 lis 19:39
Eta:
@
J ... i pudło
22 lis 19:48
J:
..zdarza się ...
22 lis 19:49
Matura: I pudło

Pudło pudłem...może ktoś pomoże
22 lis 19:56
J:
podstaw do obydwu równań y = 0, oblicz z każdego równania x , porównaj x = x ...
22 lis 19:59
Matura: | | mx | |
x= |
| +1 co dalej z tym  ? |
| | 2 | |
22 lis 20:01
Eta:
Obydwie mają to samo miejsce zerowe
to
(m+1)*x=4 i 3x= 6m ⇒ x= 2m
(m+1)*2m=4 ⇒ (m+2)(m−1)=0 ⇒ ...... dokończ
22 lis 20:08
J:
..oj,nie tak ...
z drugiego: x = ....
22 lis 20:09
Matura: Dziękuję

Też kiedyś będę "koksem"
22 lis 20:39