pochodna
uhggij: oblicz pochodną funkcji
√x+1x−1
22 lis 19:11
22 lis 19:12
uhggij: Eta a mógłbyś/mogłabyś rozpisać (x+1x−1) bo mi to nie wychodzi a dokładnie tak samo
robiłem
22 lis 19:16
Eta:
Nie jestem "facetem"! więc nie mógłbym
22 lis 19:18
uhggij: napisałem też "mogłabyś"
22 lis 19:19
Eta:
| | x+1 | | 1*(x−1)−1(x+1) | | −2 | |
( |
| )'= |
| = |
| |
| | x−1 | | (x−1)2 | | (x−1)2 | |
22 lis 19:21
J:
| | x+1 | | x−1 − (x+1) | | −2 | |
( |
| )' = |
| = |
| |
| | x − 1 | | (x−1)2 | | (x−1)2 | |
22 lis 19:22
J: ..
22 lis 19:22
Eta:
22 lis 19:23
uhggij: dzięki wielkie

a czy mogłayś dokończyć ten przykład do końca?
22 lis 19:23
Eta:
W czym masz problem?
22 lis 19:25
uhggij: ale dalej do najprostszej postaci, bo to jeszcze nie jest najprostsza
22 lis 19:27
Eta:
Ta postać, też jest ok
Jak chcesz inną ,to usuń niewymierność .........
22 lis 19:32
uhggij: okej, dzięki wielkie za pomoc : ))))))))))))))
22 lis 19:34
Eta: Na zdrowie ......... łap
22 lis 19:37