22 lis 17:26
PW: Nie ma problemu, na jednym kawałku osi jest to funkcja liniowa, na pozostałej części osi −
| | 1 | |
funkcja |
| x3. To narysować umiemy. |
| | 2 | |
g(x) = f(1−x)
rysujemy w 2 etapach: najpierw h(x) = f(−x), potem g(x) = h(x+1)
22 lis 17:40
Matura: Sam już nie wiem co źle robie... Narysowałem f(x) potem h(x) (względem y odbiłem) potem [−1,0]
i niewychodzi...
22 lis 22:25
Matura: Proszę o rozwiązanie bo ja już mam dość...siedzie już nie wiem ile nad tym i ciągle inaczej
wychodzi niż podają w odpowiedziach....
22 lis 22:37