macierze
kaa: Jak policzyc (A−1 + A)−1 ?
A=[ 2 6 ]
[−4 0]
To jest macierz tylko nie wiem jak ja tu inaczej zapisac
22 lis 16:02
Gray: Wyznacz A−1; do wyniku dodaj A; odwróć to co Ci wyszło.
22 lis 16:15
kaa: Ale wlasnie chodzi mi o to jak to odwrocic...
22 lis 16:22
Gray: Dla A=[a b]
[c d]
gdzie A
D=[d −b]
[−c a]
22 lis 16:29
kaa: Ale nie chodzilo mi o to jak odwrocic macierz A tylko calosc, jak juz mi wyjdzie A−1 + A ..
22 lis 16:39
Gray: Ja podałem Ci postać odwrotności dowolnej macierzy 2x2, więc i A−1+A.
22 lis 18:01