matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= (|x|+x)/x
Anka:
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= (|x|+x)/x
22 lis 15:38
===:
... bardzo ... ale to bardzo ... bardzo trudne −
22 lis 15:41
J:
2x
f(x) =
= 2 dla x ≥ 0
x
x − x
f(x) =
= 0 dla x < 0
x
22 lis 15:42