matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie2
c.u.b.a.:
Mam taki przykład: |z|i +Rez + Imz = 2i czyli: (
√
x
2
+y
2
)i +x+iy=2i więc
√
x
2
+y
2
+y=2 x=0 wychodzi mi jedno rozwiązanie x=0 i y=1, a mają wyjść dwa (y=−1) co robię nie tak?
22 lis 15:14
J:
Imz = y, a nie iy ..
22 lis 15:15