matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJE
menia:
ILE MIEJSC ZEROWYCH POSIADA FUNKCJA Y=−3x
2
+4x−5 A0 B1 C2 D3 PROSZE O ROZWIAZANIE Z WYJASNIENIEM
16 lis 22:17
Godzio:
trzeba policzyć delte Δ=4
2
−4*(−3)*(−5) jeśli Δ>0 to ma 2 Mz Δ=0 to ma 1 Mz Δ<0 nie ma
16 lis 22:23