równanie zespolone
mrb:
_
z = (2−i)z
wyszło mi y=x, czyli jakiekolwiek liczby podstawie i będą sobie równe to równanie będzie
prawdziwe
dobrze mi wyszło?
22 lis 13:58
J:
x = 0 i y = 0 ...
22 lis 14:10
mrb: no i teraz doszedłem do rozwiązania, dzięki J
22 lis 14:15
mrb: jeszcze mam jedno pytanko:
im(z
2)≤8
−2xyi≤8
xyi≥−4
xy≥0
Dobrze?
22 lis 14:52
J:
dlaczego −2xyi .... Im(z2) = 2xy ..
22 lis 15:00
mrb: z pośpiechu

2xyi≤8
xyi≤4
xy≤0
teraz dobrze?
22 lis 15:02
J: Imz nie zawiera i
2xy ≤ 8 ⇔ xy ≤ 4
22 lis 15:10