Prawdopodobienstwo
36i6: Oblicz prawdopodobienstwo tego ze wylosujemy kule róznokolorowe jesli losujemy 2 kule bez
zwracania.
a) 6 kul białych i 7 kul czarnych.
b) 5 kul białych i 6 czarnych.
c) 6 kul białych i 9 czarnych.
a) P(A)= 613 * 712 + 713 * 612 = 42156 + 42156 = 82156
b) P(A)= 511 * 610 + 611 * 510 = 30110 + 30110 = 60110
c) P(A)= 615 * 914 + 915 * 614 = 54210 + 54210 = 108210
Dobrze to jest?
22 lis 13:30
J:
...źle ...
.. pozostałe analogicznie ...
22 lis 13:33
36i6: a czego tak? ja robiłem z drzewka
22 lis 13:34
J:
| | 84 | | 7 | |
..wynik masz ten sam , tylko ma być: |
| = |
| .. |
| | 156 | | 13 | |
22 lis 13:41
36i6: nie mozna z drzewka tego robic liczyłem twoim sposobem i wynik jest taki sam
22 lis 13:47
J:
...można ...
22 lis 13:47