matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moglby ktos to rozwiazac z wykorzystaniem wzorow skroconego mnozenia?
Marek:
Rozwiaz w zbiorze liczb naturalnych xy+y−3x−6=0
22 lis 13:06
Saizou :
xy+y−3x−3−3=0 y(x+1)−3(x+1)=3 (x+1)(y−3)=3
22 lis 13:08