matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Silnia
PoGranicznik:
n
2
n
= 3n. Ktoś wie jak się zabrać za taki przykład? Rozpisałem to tak:
n
2
!
n!
= 3n. Nie wiem czy można zrobić tak:
= 3n. Co mogę
(n
2
−n)!*n!
(n
2
−n)!
teraz?
22 lis 12:37
PW:
Tak skracać jak proponujesz nie wolno (n
2
)! = n! (n+1)(n+2)·...·n
2
22 lis 16:58