matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
alina:
Hej mam problem robie zadanko, powstał mi układ równań tylko mam problem z rozwiązaniem:
⎧
20−3k
−1/4
lambda l
1/4
=0
⎨
4−lambda k
3/4
l
−3/4
=0
⎩
5000−k
3/4
l
1/4
=0
22 lis 11:47
Alina:
up
23 lis 21:18