Stożek
zzz: Stosunek pola powierzchni bocznej stożka i pola jego podstawy jest k:1. Oblicz cos kąta
nachylenia tworzącej do płaszczyzny podstawy stożka. Dla jakich wartości k zadanie ma
rozwiązanie?
16 lis 20:53
pomocy!!!:

W stożek o objętości V=27 pierwiastków z 3π,którego tworząca jest nachylona do płaszczyzny
podstawy pod kątem o mierze α=60 stopni,wpisano kulę.
Oblicz:
a)długość promienia tej kuli
b)objętość kuli wpisanej w stożek
1 gru 21:30
pomocy!!!:

W stożek o objętości V=27 pierwiastków z 3π,którego tworząca jest nachylona do płaszczyzny
podstawy pod kątem o mierze α=60 stopni,wpisano kulę.
Oblicz:
a)długość promienia tej kuli
b)objętość kuli wpisanej w stożek
Ta niebieska przerywana to R=?Podstawa to r=? po prawej kąt α błagam o pomoc


ja robiłam to zadanie ale nie potrafie tego zrobic:(:(:(
1 gru 21:31