Logika
Bodek : A∩(BxC)=(A∩B)x(A∩C)?
Mógłby ktoś pokazać jak to się rozwiązuje?
21 lis 21:07
Gray: Tego się nie da rozwiązać; zadania jest źle sformułowane.
21 lis 21:13
Bodek : jak nie da? nie rozumiem?
21 lis 21:15
Gray: Lewa strona zawiera się w A.
Prawa strona zawiera się w AxA.
A i AxA to dwa kompletnie inne obiekty; żadne ich podzbiory nie mogą być równe.
To tak jak chciałbyś rozwiązać równanie: 2x + ciastko z kremem = 6. Mało to sensowne...
21 lis 21:21
Bodek : A⋀(BXC)=(A⋀B)x(A⋀C) a teraz?
21 lis 21:37
Bodek : A⋀(BxC)=(A⋀B)x(A⋀C)
21 lis 21:37
Bodek : rozwiąże ktoś?
21 lis 22:20
Gray: To też nie ma sensu. Sens miało by np. (AxA)∩(BxC) = (A∩B) x (A∩C). I nawet dość sensownie to
wygląda (czyt. jest to prawda).
22 lis 10:48