matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi !
Miśka :
Zapisz w postaci jednej potęgi : 6
1
5
−6
−
2
=?
1
Oblicz i wyłącz czynnik przed nawias:
√
6
*
√
=
6
3
Wykonaj działania : a)
−
1
− (2,75)
0
=
4
b)
√
0.64
:
3
√
0,001
= e)
5
10
2
−
1
10
3
=?
21 lis 16:31
Miśka :
?pilne
21 lis 16:33