matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzine funkcji
xyzstart:
wyznacz dziedzine funkcji:
√
x−1
1
f(x)=
+
x
2
−2
x
2
−9
21 lis 16:18
kinder:
x
2
− 2 ≠ 0 x≠
√
2
v x= −
√
2
x
2
−9≠0 x≠3 v x≠=−3 Df= R/ {−3 , −
√
2
,
√
2
, 3 }
21 lis 16:22