matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane sa funkcje:
xyzstart:
Dane są funkcje f(x)= { 1 dla x≤2 oraz g(x)= −f(−x) { x−1 dla x>2 Oblicz a=g(−
√
5
) * g(−
√
3
) * *g(−
√
2
) . Zakoduj cyfry: setek, dziesiatek, jednosci liczby |100a|.
21 lis 16:01