prawdopodobienstwa
marta: Magda ma 4 spódniczki,3 bluzki, 5 par butów. Na ile sposobów mozna sie ubrac?
na 12 mi sie wydaje tylko jak rozpisac to
21 lis 14:02
J:
4*3*5 = 60
21 lis 14:11
marta: tylko jak to zapisac zeby było dobrze
21 lis 14:14
J:
tak jak ja:
IΩI = 4*5*5 = 60
21 lis 14:19
marta: ile mozna utworzyc roznych liczb o niepowtarzajacej sie cyfrach z cyfr 1,2,3,4?
wydaje mnie sie ze 24
21 lis 14:21
Hajtowy: 
1*2*3*4 = 6*4= 24
21 lis 14:22
J:
..zapisz to tak: IΩI = 4! ( permutacje zbiru 4 elementowego)
21 lis 14:24
marta: 1)ile mozna utworzyc licz 5 cyfrowych z cyfr 1,2 i 3
2) ile mozna utworzyc liczb 3 cyfrowych z cyfr 0,1,2,3,6,8 w ktorych
A) CYFRY NIE POWTARZAJA SIE
B) CYFRY MOGĄ SIE POWTARZAC
3) ILE MOZNA UTWORZYC LICZB 4 CYFROWYCH PARZYSTYCH
21 lis 14:30