prawdopodobieństwa
marta: Rzucono sześcienną kostką do gry, a potem monetą. Ile jest wszystkich możliwych wyników tego
doświadczenia? Ile jest zdarzeń polegających na tym, że na kostce wypadło parzysta liczba
oczek, a na monecie orzeł?
21 lis 13:21
J:
a) 6*2 = 12
b) 3
21 lis 13:23
marta: wiadomo
P(A)=(A)(Ω)
Ω=(O,R]
Ω={12}
21 lis 13:23
marta: J: A DLACZEGO W B=3 I CO Z TA MONETA ORZEŁ
21 lis 13:25
J:
. po pierwsze masz policzyć tylko IΩI , a nie P(A) ..
w drugim: Ω = (2,O) , (4,O) , (6,O) i IΩI = 3
21 lis 13:29