matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parzystość
Mariusz:
1
czy funkcja y=(
)
x
jest parzysta
?
2
16 lis 19:56
Ergo:
funkcja jest parzysta gdy f(x)=f(−x)
zatem ta funkcja nie jest parzysta
16 lis 20:02
Nikka:
1
1
bo (
)
x
≠ (
)
−x
= 2
x
2
2
16 lis 20:10