matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
ankaa:
zad .
Dane są wielomiany: W(x)=x
2
−2x+1, Q(x)=−x
3
+3x, P(x)=2x+3, wykonaj wskazane działanie
2W(x)−5Q(x)+W(x)P(x).
21 lis 00:30
Godzio:
W czym problem? np. 2 * W(x) = 2 * (x
2
− 2x + 1) = 2x
2
− 4x + 2
21 lis 00:32