matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
jula_5:
logx
lim x→3
2x
2
+2x−24
20 lis 23:10
pigor:
...,
log3
log3
lim
x→3
= lim
x→3
=
2x
2
+2x−24
2(x
2
+x−12)
log3
log3>0
= lim
x→
3
±
=
=
±
∞
. ...
2(x+4)(x−3)
[
±0
]
=
20 lis 23:30
jula_5:
dziękuję, można jeszcze wiedzieć dlaczego do ±∞ ?
20 lis 23:33
jula_5:
a już wiem
20 lis 23:51