Zadanie na potęgach
RA: 2*(−3)3 * (√3)−4=
20 lis 22:33
RA: wychodzi mi wynik 316 i jest błedny
20 lis 22:34
===:
...nie wiem jak to otrzymałeś? −
20 lis 22:39
RA: a pomożesz mi ? chociaż trochę naprowadzisz ?
20 lis 22:47
===:
−2*33*3−2=−2*33−2=
20 lis 22:50
RA: tutaj to już praktycznie wynik podałeś =6 , ale dalej nie wiem jak to zrobić
20 lis 22:55
RA: znaczy −6 *
20 lis 22:56
===:
czego Ty nie wiesz

?
(−3)
=−3
3
√3−4=(3
0,5)
−4=3
−2
20 lis 23:02
RA: teraz rozumiem , dzięki .
skrótami robisz zadania , musiałem to przeanalizować
20 lis 23:10
===:
−

bo to są proste "słupki"
20 lis 23:14