.Pole podstawy ostrosłupa prawidłowego
vojager: 1.Pole podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równe 27√3,a krawędz boczna ma
długość10.Oblicz objętość tego ostrosłupa oraz cosinus kąta nachylenia krawędzi bocznej do
płaszczyzny podstawy.
2.Pole podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równe 27√3,a krawędz boczna ma długość
10.Oblicz objętość tego ostrosłupa oraz cosinus kąta nachylenia krawędzi bocznej do
płaszczyzny podstawy.
20 lis 22:13
dero2005:

l = 10
a = 6
√3
h =
√l2 − (23hp)2 = 8
21 lis 20:15
Dominik: Co masz na myśli używając p?
5 kwi 18:43