Rozwiąż nierówność
Manulka: x2*2x − x*2x−1 > 0
20 lis 21:45
pilneee na koło : Rozwiąż nierówność:
x2 * 2x − x * 2x−1 > 0
20 lis 22:22
20 lis 22:26
Pilne ! Kolokwium jutro xD : Prosze o pomoc w rozwiązaniu nierówności :
20 lis 22:30
Pilne, pomocy: Prosze o pomoc w rozwiązaniu układu równań :
xy=36
xlog3y=16
20 lis 23:26
pigor: ...,
x2*2x−x*2x−1 >0 i x∊R ⇒ 2
xx(x−
12) >0 i 2
x>0 i x∊R ⇔
⇔ x(x−
12)>0 ⇔ x<0 v x>
12 ⇔
x∊(−∞;0) U (12;+∞).
20 lis 23:38
Bardzo pilne :): Jaka jest kolejność przekształcania wykresu w tym przypadku :
|5
−|x−2| −1|=y
Prosze o pomocc
21 lis 11:11
J:
1) y = 5−x
2) y = 5−(x−2)
3) y = 5−Ix−2I
4) y = 5−Ix−2I − 1
5) y = I5−Ix−2I − 1I
21 lis 11:31
Bardzo pilne :): Super ! Dzięki wielkie <3
21 lis 11:45