matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz cos alfa
Kingaa:
Prosze chociaż o jakąś wskazówkę jak się za to zabrać
1/2 * (tgα + 1/tgα) = 1/sinα PS. ma wyjść 1/2
20 lis 20:27
===:
1
sinα
cosα
1
*
+
=
2
cosα
sinα
sinα
1
1
=
itd ... −
2sinαcosα
sinα
20 lis 20:38
Kingaa:
blagam, pomocy
20 lis 20:39
Kingaa:
ok dziekuje
jednak czasem to najprostszych rzeczy nie widac xD
20 lis 20:41
===:
−
20 lis 20:43